Bonte vliegenvanger
De bonte vliegenvanger heeft een voorkeur voor een bosrijke omgeving. Omdat ze dezelfde nestkasten gebruiken als de koolmees is er weleens wat "woningnood." Om de Bonte vliegenvanger een handje te helpen kunt u de nestkast afsluiten tot half april.
De diameter van het invlieggat is 32 mm. Het gebruikte hout komt van de Douglasspar. De nestkast gaat zonder te schilderen jaren lang mee. Heel milieuvriendelijk dus en vogels hebben geen last van verfgeur. Daarbij is het essentieel dat het hout vocht op kan nemen zodat de kast droog blijft van binnen. Hang de nestkast op minimaal 2 meter hoogte. U kunt de nestkast aan een boom bevestigen. Hang de nestkast met de opening richting het noorden of oosten i.v.m. regen en wind maar niet in de volle zon.

Prijs: €24,99


Grauwe vliegenvanger
De Grauwe vliegenvanger nestelt in een halfopen nestkast. Het is een vogel van het bos maar ook van tuinen en parken. Het gebruikte hout komt van de Douglasspar. De nestkast gaat zonder te schilderen vele jaren mee. Heel milieuvriendelijk dus en vogels hebben geen last van verfgeur. Daarbij is het essentieel dat het hout vocht op kan nemen zodat de kast droog blijft van binnen. Hang de nestkast op minimaal 2 meter hoogte. U kunt de nestkast aan een muur of boom bevestigen. Hang de nestkast met de opening richting het oosten i.v.m. regen en wind maar niet in de volle zon.

Prijs: €24,99de Nestkastmakerij gasselternijveen (Drenthe)